Beugelsoorten

Beter te vroeg dan te laat

5 februari 2022

Roots Webdesign

Hardnekkige mythe

Het is een hardnekkige mythe dat een kind eerst zijn hele melkgebit moet hebben gewisseld voordat aan een beugelbehandeling kan worden begonnen.

Integendeel, in een aantal gevallen geldt: hoe vroeger je begint, des te sneller en gemakkelijker de afwijking kan worden gecorrigeerd. Soms lost de natuur sommige “afwijkingen” nog vanzelf op zonder dat daarvoor een beugel nodig is. De orthodontist kan bepalen wanneer het juiste tijdstip is aangebroken om met de behandeling te beginnen. Zo kan het nodig zijn dat er eerst logopedie gevolgd moet worden om hardnekkige mond-gewoonte (n) af te leren, zoals bijvoorbeeld duimen. Ook een goede mondhygiëne speelt een belangrijke rol!
Ik adviseer dus eerder om te vroeg naar de orthodontist te komen en in overleg de behandeling uit te stellen, dan dat we te laat beginnen en daardoor de groeispurt van uw kind te missen. – Lydia de Vries