Beugelsoorten

Instructies voor na het plaatsen van de vaste apparatuur

5 februari 2022

Roots Webdesign

De vaste apparatuur/brackets (slotjes) zijn geplaatst, wat kun je dan wel of niet doen?

ETEN

Vermijd het eten van harde producten zoals bijvoorbeeld: bakbroodjes uit de oven (behalve croissantjes), bijt niet direct op een appel/peer etc. maar snijdt deze eerst in stukjes. Breek, bij het eten van een chocoladereep, deze eerst in stukjes en laat de chocolade in de mond zacht worden. Vermijd de pepernoten en de paaseitjes met de feestdagen of laat ze eerst zacht worden.

DRINKEN

Probeer, bij het drinken van limonade, koffie of thee, dit zoveel mogelijk bij de vaste eetmomenten te doen. Als er tussendoor wordt gedronken probeer dit te beperken tot het drinken van water. Het drinken van frisdrank is niet aan te raden. Frisdranken bevatten veel suikers en zuren. De suikers kunnen gaatjes veroorzaken en de zuren tasten het glazuur aan. Als iemand een beugel draagt dan ben je gevoeliger voor cariës (gaatjes).

LOSSE BRACKETS

Als je een losse bracket (slotje) hebt geef dat dan altijd even door, ook al is het 5 minuten voor aanvang van jouw afspraak. Dit in verband met onze planning.

TANDENPOETSEN

Nadat de beugel is geplaatst krijgt de patiënt van ons een folder mee met informatie over de beugel en een poetsinstructie. Daarbij wordt ook een doosje met wax en een rager meegegeven. De wax kan op de brackets worden geplaatst, mocht de patiënt er last van hebben. De rager kan gebruikt worden tussen de beugel. Het puntje moet van het tandvlees af geplaatst worden en de rager moet niet in een loze ruimte worden geplaatst, dus echt tussen de tand en de bracket (slotje). Een nieuwe rager moet 3 mm zijn en is verkijgbaar bij de drogist.
Voor eventuele verdere vragen kan er altijd contact met ons worden opgenomen.