Hoe gaan wij te werk?

In vijf stappen leggen wij onze werkwijze uit. Deze geldt voor zowel kinderen als volwassenen. Op elk moment in het traject bestaat de mogelijkheid voor het stellen van vragen.

1)Kennismaking

Tijdens het eerste consult wordt je gebit en gezicht klinisch beoordeeld. Ook kun jij je wensen aangeven en vragen stellen. Een verwijsbrief is hierbij niet noodzakelijk. De orthodontist kan inschatten of een behandeling wenselijk is en wat het beste moment is om deze te starten.

Tijdsduur afspraak: 15 minuten
Afspraak bij: De orthodontist
Afspraak voor: Ouder/verzorger en de patiënt

2)Uitgebreid onderzoek (UO)

Als een behandeling wenselijk blijkt, zal er een 2e afspraak worden ingepland en worden er gewone foto’s van het gezicht en gebit gemaakt, röntgenfoto’s om de stand van alle tanden en kiezen goed te kunnen beoordelen en afdrukken van het gebit, het zogenoemde ‘happen’. De afdrukken worden naar het laboratorium gestuurd en daar worden gebitsmodellen van gemaakt.

Tijdsduur afspraak: 45 minuten
Afspraak bij: De assitent
Afspraak voor: De patiënt

3)Bespreken behandelplan (BBP)

Op basis van de gegevens die zijn verzameld tijdens het uitgebreid onderzoek maakt de orthodontist een behandelplan en deze wordt samen met jou, tijdens een 3e afspraak, besproken. Ook de kosten komen hierbij aan bod.

Tijdsduur afspraak: 45 minuten
Afspraak bij: De orthodontist
Afspraak voor: Ouder/verzorger en de patiënt

4)De behandeling / Beugel

Elke behandeling begint met het plaatsen van een beugel. Wat voor beugel dit is, ligt geheel aan jouw persoonlijke behandelplan. Soms begin je met een uitneembare beugel om de kaakstand te corrigeren en daarna volgt een slotjesbeugel om de tandstand te verbeteren. Deze blijft gemiddeld twee jaar zitten en gemiddeld heb je tussen de 4-6 weken een afspraak ter controle (afhankelijk van de beugelsoort).

5)Verwijderen van de beugel

Als de tanden helemaal correct staan, wordt de beugel verwijderd. Achter je tanden krijg je nu een draadje (ook wel ‘spalk’ genoemd) die ervoor zorgt dat de tanden op de juiste plek blijven staan. Soms draag je daarbij in het begin een nachtbeugel. Zo zorg je ervoor dat de kiezen weer goed vastgroeien op de juiste plek. Hierop volgen 4 nacontroles; De controles zijn na een maand, drie maanden, zes maanden en een jaar later.

Life is always better with a smile!

Heb je vragen?

Neem dan eens een kijkje bij veelgestelde vragen.

Wil je een afspraak maken?

Vul in onderstaand formulier de gegevens van de aan te melden patiënt in en wij nemen contact op.